Mád

Pincészetek


Holdvölgy Pincerendszer 
„Szeretné megismerni Mád legkiterjedtebb, csaknem 2 km hosszú, három szintes pincerendszerét? Szívesen részt venne egy kalandos, földalatti kincskereső túrán? Megkóstolná a HOLDVÖLGY legszebb borait, köztük nemzetközi borversenyek aranyérmes tételeit? Ha igen, akkor egész évben várja Önt a 2016-ban és 2017-ben is a Vince Awards „Legjobb pincelátogatás” díjával kitüntetett HOLDVÖLGY pinceélmény!”

Demetervin Pincészet
„Mád főutcáján, a Rákóczi utca 57. szám alatt a Tokaji Borbarátnők Társaságának boltjában megtalálhatók és kóstolhatók a Demetervin borai is, szakszerű vezetéssel. A pincelátogatást, borkóstolót, rendezvényeket és a dűlőtúrákat is lefoglalhatja.”  

Zsirai pincészet
„Szereted a tokaji borokat, de még nem jártál Mádon?
Érdekel, hogyan készülnek a boraink?
Szívesen körbenéznél egy-két híres dűlőben?
Amennyiben magadra ismertél, akkor várunk Téged egy borkóstolóval egybekötött pincetúrára.”

Royal Tokaji Borászat
„A Royal Tokaji díjnyertes borai a hagyományos tokaji borkészítési technológián alapulnak, de magukban hordozzák a modern technológiák előnyös tulajdonságait is. A Royal Tokaji Borászat vezető szerepet játszott e legendás magyar borok újjászületésében, mely a világhírű borszakíró és a borászat egyik alapító tagja, Hugh Johnson szavaival élve „még az imádkozó angyalokat is megénekelteti”.”

Étkezés és dűlőtúra

Percze Élményközpont Mád
„Mád egyik történelmi első osztályú dűlőjének, a Perczének az oldalában helyezkedik el Élményközpontunk, ahol egyedi gasztronómiával, Szepsy borokkal, izgalmas dűlőtúrákkal és vidéki vendégszeretettel várjuk látogatóinkat. Dűlőtúráinkon előtérbe kerül a mádi szőlődűlők történelme és jelene, a szőlőművelés fontossága a minőség tekintetében. Minden évszakban lenyűgöző kilátással kápráztat a természet, amely az alternatív túraeszközeinkkel kiegészítve igazi kalandot és valódi élményt biztosít.”

Első Mádi Borház
„Több szempontból is első ez a csalogató épület. A falu első háza, amely fogadja az ideérkező és az átutazó vendégeket. Ez az első olyan intézmény, amely igyekszik összefogni és méltó környezetben bemutatni a mádi borászatok munkájának lényegét, azaz a hitét a mádi dűlők különleges fekvéseiben, az ásványoktól duzzadó talajban, a szigorú terméskorlátozásban, a kemény munkában és a baráti összefogásban. Ezeket a csodás borokat a régió alapanyagait is felhasználó sokszínű bisztrókonyha kíséri. A szívélyes kiszolgálás mellé igyekszünk minél több információval szolgálni a Mádon található látványosságokról, szállás- és szórakozási lehetőségekről, de legfőképpen a táj szőlészeti és borászati adottságairól. Izgalmas szolgáltatásainkon keresztül bemutatjuk a tájegység kivételes adottságait és egyediségét.”

Látványosság

Zsinagóga, Rabbiképző
„Egyes adatok szerint már 1771-ben volt a faluban zsidó templom, de az a gyönyörű barokk stílusú zsinagóga, amely több mint 150 éven keresztül szolgálta a mádi zsidókat, csak 1795-ban épült fel. Építését két gazdag család, a Brener és a Teitelbaum testvérek finanszírozták, akik mint borkereskedők telepedtek le Mádon.”

Tarcal

„A tokaji borvidék legmonumentálisabb látványossága kétségkívül, a lélegzetelállító fekvésű bányató közelében, a Tarcal feletti dombot megkoronázó Áldó Krisztus szobra. 2015-ben állították fel a gyönyörű körpanorámát nyújtó domb tetején Magyarország legnagyobb Jézus szobrát.”

Szerencs

Szerencsi Rákóczi Vár

Szerencsi Fürdő & Wellnessház
„Több mint száz évvel ezelőtt, 1910. augusztusában nyitotta meg kapuit a szerencsi Községi Fürdő.
A 2007-ben külső-belső renováláson átesett létesítmény napjainkban már a modern kor wellness szolgáltatásaival várja a kikapcsolódni vágyókat.”

Szerencsi Bonbon interaktív műhely
„Interaktív műhelyünkben másfél órás program keretében saját kezűleg készíthetnek csokoládét és sok érdekességet tudhatnak meg a Szerencsi csokoládégyártásról.”


Boldogkőváralja

Boldogkő Vára
„A boldogkői vár a Hernád folyó völgyének keleti oldalán, Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedő sziklaszirten álló középkori vár. A miocénben keletkezett andezittufa Bodókő-hegy, melyen a vár áll, a Zempléni Tájvédelmi Körzet része. A táj szépsége, illetve a vár viszonylagosan jó állapota miatt kedvelt túracélpont, mely az Országos Kéktúra egyik állomása.”

Castrum Boldua Étterem – Egy falatnyi középkor
„Az étterembe látogatóknak ételükre való várakozás közben lehetőségük van kipróbálni az egyes fegyvereket és pajzsokat. Minden betérő vendég felöltőt kap, hogy minél inkább középkori hangulatban érezhesse magát, s maradandó élményekkel gazdagodva távozzon Boldogkő várából, a Castrum Boldua étteremből.”

Bestillo Pálinkafőzde
„Boldogkőváralján, Magyarország egyik legszebb helyén pálinkakóstolóval és ingyenes főzdebemutatóval várjuk látogatóinkat. A program során nem csak a pálinkafőzés titkaival ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a BESTILLO legnépszerűbb és legkülönlegesebb pálinkáit is. Az élményhez a festői szépségű táj látványa mellé igény szerint a pálinkasorhoz illő zempléni fogások is kérhetőek. Nézzen be hozzánk, hozza el barátait, kollégáit egy izgalmas pálinkakóstolóra a BESTILLO Pálinkaházba! Ha szeretne megismerkedni a híres gönci barackpálinkával, a környék legfinomabb ételeivel, a térség gasztronómiájának eszenciájával, jelentkezzen be, akár most!”

Vizsoly

Vizsolyi Biblia
„A belépő tartalmazza a Látogatóközpont valamennyi szolgáltatását: tárlatvezetéssel egybekötött látogatást a templomban, az eredeti Vizsolyi Biblia bemutatását, freskókincseink ismertetését, valamint a Manstkovit Nyomdatörténeti múzeum két kiállítását interaktív biblianyomdászattal egybekötve. Bibliás Könyvesházunk történelmi kisfilmet mutat be vendégeinknek, lehetőség van témába vágó irodalom beszerzésére, és elmélyülésére.”

Sátoraljaújhely

Zemplén kalandpark
„Sátoraljaújhely ma az ország legészakibb városa. Városunk a zempléni táj központja, szerencsésen megőrizte tiszta levegőjét és természeti környezetét. A fölötte magasodó hegyek vulkáni eredetűek, formájukat az idelátogatók az olaszországi Vezúvéhoz hasonlítják, a városközpont pedig mindmáig megőrizte a felvidéki kisvárosok jellegzetes hangulatát.”

Sárospatak

Megyer-hegyi tengerszem, Sárospatak
„A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot.”

Tokaj

Sétahajójáratok és hajókirándulások Tokajból

Tokaji Fesztiválkatlan

Zsinagóga

Paulay Ede Színház