ÉLMÉNYCSOMAGJAINK / Csillagtúrák természetjárók számára

Csillagtúrák természetjárók számára

Természeti kincsek felfedezése. Gyalog-, bringa-, vagy vizitúrák. Elmerülés a helyi specialitásokban, hagyományokban és spirituális életben. Érkezzen akár barátaival, akár családjával hozzánk Mádon, és a történelmi Tokaji borvidék kultúrtájként világörökséggé nyilvánított területén biztosan megtalálja számítását. A Zempléni-hegység vagy Tokaji-hegység az Északi-középhegység részeként a Bodrog és a Hernád között húzódik. A hegység Zemplén település után kapta nevét, amely ma Szlovákia területén található. A Zempléni-hegység elnevezés az I. világháború után kezdett elterjedni, először a turistatérképeken. Legmagasabb pontjaként a Nagy-Milic csúcsát jelölik több helyen, amely 895 méter magas, ezzel a 100 legmagasabb magyar hegycsúcs listáján előkelő helyet foglal el.

Fedezze fel a gazdag és változatos növény- és állatvilágot, amelynek otthont ad ez a vidék! Néhány, a fantáziánkat megragadó, néhol mókás nevet hadd hozzunk: kenyérbélcickafark, méregölő sisakvirág, nyúlszapuka, völgycsillag, szártalan bábakalács, békatutaj, széleslevelű salamonpecsét, aranyzab, vagy sovány ibolya. A hegység vulkanikus eredetű, kőzetanyaga a riolit és az andezit, illetve ezek tufája. Leglátványosabban fennmaradt vulkáni tevékenység tanújelét mutató hegye a Kopasz-hegy. Délkeleti és délnyugati része puha tufa, amelyet vastag lösz borít – ezt a tájat nevezzük Hegyaljának, és ez a talajszerkezet tette a vidéket világhírű szőlőtermő vidékké.

A kényelmesen lesétálható, vagy akár teljesítménytúrával is felérő túraútvonalakról érdemes részletesebben tájékozódni Mád község honlapján, ahol a környék vizitúráiról és várlátogatásairól is talál információt és további linkeket. Számos gyógyfürdő is megtalálható errefelé a vizek, a fürdés szerelmeseinek örömére. Gyermekekkel a tájék kalandparkjai is izgalmas programként szerepelhetnek a pihenés ideje alatt. 

Érdeklődöm

Várjuk Önöket szeretettel! Hadd adjunk néhány további tippet Önnek!