ÉLMÉNYCSOMAGJAINK / KóBORlók számára

KóBORlók számára

A Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaj-Hegyaljai borvidék szőlősök, gazdaságok, kisvárosok, borospincék világa elvarázsolja az ideérkezőket. A környék első településeit, köztük Tokajt a 11. században alapították, neve török eredetű, szőlőt jelent. A messze földön híres tokaji aszút a török hódoltság idején kezdték előállítani és a bor hozta meg a világhírt a térség számára. A szőlőtermelés és a borkészítés a kezdetektől fogva meghatározta települések hangulatát, szerkezetét legjellegzetesebb építményeivel, a borospincékkel. Kétféle típusú pincét alakítottak ki még a hőskorban: az ásott típusút és a boltíveset. Akár többszintes, labirintusszerű építményekben is barangolhatunk. Mádon a bort jellemzően furmintszőlőből készítik, minőségi jellemzőit szigorú szabályok írják elő.

Pinceborozónk tökéletes helyszíne az esti beszélgetéseknek, borozgatásoknak. Megízlelhetik Tokaj-Hegyalja híres borait, hiszen borlapunk kínálata felsorakoztatja a környék legismertebb borászait és pincészeteit.

A Tokaj-Hegyaljai csillagtúrák remek kiindulópontjaként a Mádi Kúria csapata vendégeink számára örömmel állít össze és szervez meg hangulatos pince-és dűlőtúrákat, illetve olyan természetjáró, vagy kulturális programokat, amelyek folyamán megismerkedhetnek mindazzal, amit a táj kínálhat a kíváncsi utazónak.

Érdeklődöm

Mád borpincéi