ÉLMÉNYCSOMAGJAINK / Kultúrtörténeti séták kedvelőinek

Kultúrtörténeti séták kedvelőinek

Merüljön el a történelmi Tokaji borvidék kultúrtájként világörökséggé nyilvánított területén található műemlékek, várak, tradíciók és hagyományok világában! Érkezzen akár barátaival, akár családjával hozzánk Mád patinás-historikus kúriája kiváló szállás a Tokaj-Hegyalján tervezett kultúrális csillagtúráikhoz. 

Fedezze fel a gazdag, változatos programokat, amelyeknek otthont ad ez a vidék! A többszáz éves, legendákkal átitatott várak és történetük életre szóló élményt nyújtanak az aktív kirándulásra vágyók számára.

VárakMagyarország történelmi területe rendkívül gazdag történelmi emlékhelyekben, így a Zempléni-hegység is. Érdemes őket felkeresni, felfedezni a varázslatos vidéket, megismerni a dicső és drámai fordulatokban bővelkedő magyar történelem azon epizódjait, amelyeknek ez a tájék tanúja volt. Zemplén vármegyében is megtalálható azon történelmi családok leszármazottainak öröksége, akik az ország jelentős részét mind kulturális, mint gazdasági szempontból meghatározták. Látogasson el a Szerencsi Rákóczi-várba, a Sárospataki Rákóczi-várba, a Füzéri várba, a Regéci várba, Boldogkő várába, a Diósgyőri várba, az Ónodi várba, vagy a Monoki várkastélyba, hogy átélhesse a történelmi múlt hangulatát.

A kényelmesen lesétálható, vagy akár teljesítménytúrával is felérő túraútvonalakról érdemes részletesebben tájékozódni Mád község honlapján, ahol a környék vizitúráiról is talál információt és további linkeket. Számos gyógyfürdő is megtalálható errefelé a vizek, a fürdés szerelmeseinek örömére. Gyermekekkel a tájék kalandparkjai is izgalmas programként szerepelhetnek a pihenés ideje alatt. 

Érdeklődöm

Várjuk Önöket szeretettel! Hadd adjunk néhány további tippet Önnek!