Boldogkőváralja látnivalói


Boldogkő vára

„A boldogkői vár a Hernád folyó völgyének keleti oldalán, Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedő sziklaszirten álló középkori vár. A miocénben keletkezett andezittufa Bodókő-hegy, melyen a vár áll, a Zempléni Tájvédelmi Körzet része. A táj szépsége, illetve a vár viszonylagosan jó állapota miatt kedvelt túracélpont, mely az Országos Kéktúra egyik állomása.”

 


Castrum Boldua Étterem – Egy falatnyi középkor

„Az étterembe látogatóknak ételükre való várakozás közben lehetőségük van kipróbálni az egyes fegyvereket és pajzsokat. Minden betérő vendég felöltőt kap, hogy minél inkább középkori hangulatban érezhesse magát, s maradandó élményekkel gazdagodva távozzon Boldogkő várából, a Castrum Boldua étteremből.”

 


Bestillo Pálinkafőzde

„Boldogkőváralján, Magyarország egyik legszebb helyén pálinkakóstolóval és ingyenes főzdebemutatóval várjuk látogatóinkat. A program során nem csak a pálinkafőzés titkaival ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a BESTILLO legnépszerűbb és legkülönlegesebb pálinkáit is. Az élményhez a festői szépségű táj látványa mellé igény szerint a pálinkasorhoz illő zempléni fogások is kérhetőek. Nézzen be hozzánk, hozza el barátait, kollégáit egy izgalmas pálinkakóstolóra a BESTILLO Pálinkaházba! Ha szeretne megismerkedni a híres gönci barackpálinkával, a környék legfinomabb ételeivel, a térség gasztronómiájának eszenciájával, jelentkezzen be, akár most!”