Szerencs látnivalói


Szerencsi Rákóczi vár

„A 16. század végén kialakított épület Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára. A Hegyaljakapujának nevezett Szerencs vidéke a 13. században a Bogát-Radvány nemzetség szállásbirtokát képezte, akik egy bencés apátságot alapítottak a vizenyős terület egyik kiemelkedő magaslatán. A történelem viharában többször átalakították, újjáépítették, kiegészítették. A II. Rákóczi Ferenc vezette kuruc szabadságharc utáni békésebb évszázadokban birtokosa volt még az Illésházy, a Grassalkovich és a Szirmay família, akik kényelmes lakóépületté alakíttatták át az egykor véres harcokat látott védőműveket. Jelenleg a szerencsi várban látható a Zempléni Múzeum képeslapgyűjteménye.”

 


Szerencsi Fürdő & Wellnessház

„Több mint száz évvel ezelőtt, 1910. augusztusában nyitotta meg kapuit a szerencsi Községi Fürdő. A 2007-ben külső-belső renováláson átesett létesítmény napjainkban már a modern kor wellness szolgáltatásaival várja a kikapcsolódni vágyókat.”

 


Szerencsi Bonbon interaktív műhely

„Interaktív műhelyünkben másfél órás program keretében saját kezűleg készíthetnek csokoládét és sok érdekességet tudhatnak meg a Szerencsi csokoládégyártásról.”

 

Szerencsi Levente Lőtér

Élménylövészet a Levente Lőtéren, Szerencsen. Biztonságos környezetben kipróbálhatja a filmekből ismert összes klasszikus fegyvert, legyen szó az amerikai hadsereg rendszeresített fegyvereiről a SWAT-ról, vagy az AK 47-esről. Gyakorolna? Vagy kipróbálná őket? A Levente Lőtér várja Önt is!