Tokaj látnivalói


Sétahajójáratok és hajókirándulások Tokajból

A hajókirándulások elindulásának feltétele egy minimális létszámú vendég előzetes bejelentkezése. Csoportoknak a programokat bármikor elindítják min. 40 fő esetén. A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek.

 


Tokaji Fesztiválkatlan

Világörökségi helyszínen, a tokaji borvidék névadó városában, Tokajban, egy használaton kívüli, külszíni bányakatlanban alakították ki a Fesztiválkatlant. A Bodrog folyó közelsége egyedi atmoszférát kölcsönöz a színpadnak és az egész rendezvényközpontnak. A szezonálisan működő kültéri nagyszínház nézőtere mintegy 2.580 fő befogadására alkalmas. A Fesztiválkatlan számos kulturális, ismeretterjesztő, zenei előadásnak ad otthont.

 


Zsinagóga

A valamikori Serház helyén épült a zsinagóga. Mivel a II. világháború után a zsidó lakosság jelentős része nem tért vissza a megsemmisítő táborokból, az épület enyészetnek indult. Csak az 1980-as évek végén kezdődött el a rekonstrukció. Végül harminc esztendő után, Farkas Pál tervei alapján született újjá a tokaji zsinagóga Kulturális és Konferenciaközpontként. Ma újra a város egyik ékessége az 1890-ben emelt, kupolás, kerek tetőablakos zsinagóga. Az arányos, reprezentatív épület eklektikus stlíusú, némi mór behatással. 

 


Paulay Ede Színház

A 300 fő befogadására alkalmas, 2008.-ban megnyílt új színház az előadóművészetek mellett nemzetközi konferenciák és rendezvények helyszínéül is szolgál.